More
  HomeFinanceVijf tips om duurzaam te leven

  Vijf tips om duurzaam te leven

  Steeds meer mensen raken ervan doordrongen dat we duurzamer moeten leven. We zullen in dit artikel 5 tips daarvoor geven. Maar eerst voor de volledigheid bespreken we wat met duurzaam leven wordt bedoeld.

  Wat is duurzaam leven?

  Duurzaam leven houdt in dat je bij wat je doet, rekening houdt met de gevolgen daarvan voor de natuur en de omgeving, en dat je veranderingen aanbrengt in je manier van leven, waardoor die gevolgen minder groot worden. Het doel ervan is om onze planeet leefbaar te houden, ook voor toekomstige generaties.

  Bedreigingen

  Wat zijn zoal de bedreigingen van een duurzaam leven? We zien onder meer een klimaatverandering die wordt veroorzaakt door luchtvervuiling, de grote ophopingen van afval die het leven van dieren bedreigen, de uitputting van de grondstoffen en de uitbuiting van mensen.

  Luchtvervuiling

  We bedoelen hier de luchtvervuiling die wordt veroorzaakt door de verbranding van fossiele brandstoffen. Dicht bij huis zien we dan de energievoorziening in de woning en het vervoer. We dienen hier kritisch te kijken naar hoe we energie opwekken en verbruiken.

  Afval

  Afval dat moeilijk afbreekt, vormt een groot probleem. Grote hoeveelheden plastic kunnen in het zeewater en op stranden worden aangetroffen. Vissen en vogels krijgen dat binnen en sterven daardoor. Wat we daar zelf aan kunnen doen, is kritischer naar verpakkingen te kijken. Hoe zijn producten verpakt, die we kopen? Kan dat met minder negatieve gevolgen voor het milieu? Wat doen we met het afval?

  Uitputting van grondstoffen

  Een gevolg van de verbranding van fossiele brandstoffen naast de luchtvervuiling is ook de uitputting ervan. Zoals voor de luchtvervuiling is ook hier de vraag, hoe kunnen we de hoeveelheid fossiele brandstof die we verbruiken verminderen?

  Uitbuiting van mensen

  Voor de teelt en/of fabricage van producten vindt nog altijd uitbuiting van mensen plaats. Dat kan zijn in de vorm van onder meer kinderarbeid, slechte werkomstandigheden en/of betaling.

  Tips voor duurzamer leven

  Kijk eens naar:

  • Hoe je het energieverbruik in huis kunt verlagen.
  • Kan je zelf groene energie opwekken.
  • Kan je een ander vervoermiddel gebruiken.
  • Kan je voor een ander soort verpakking kiezen, waardoor hergebruik of recycling mogelijk is, of die beter afbreekbaar is.
  • Hoe producten worden gemaakt.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Must Read

  spot_img