More
  HomeLifestyleHoe zorg je voor weinig overlast met het verbouwen?

  Hoe zorg je voor weinig overlast met het verbouwen?

  Het verbouwen van je woning is soms noodzakelijk. Zeker als je net bent verhuisd, ontkom je vaak niet aan wat verbouwingswerkzaamheden. Natuurlijk komt daar ook de nodige overlast bij kijken. Zeker als je van plan bent grondig te verbouwen in een nieuwe wijk is het belangrijk rekening te houden met je buren. Hieronder dus wat handige tips voor de enthousiaste (maar empathische) klusser. Na het verbouwen, komt ook nog het interieur dus 1 tip: op tijd naar de woonwinkel.

  Hoeveel lawaai ga je maken, en voor hoe lang?


  De ene verbouwing is natuurlijk de andere niet. Als jij een paar gaten in de muur moet boren, ben je met een beetje geluk niet veel langer bezig dan een minuut of tien. Zelfs de meest gevoelige buur zal dat wel kunnen accepteren. De meeste bouwwerkzaamheden duren echter veel langer, en de gemiddelde Nederlander is soms wel een paar weken per jaar bezig met kleine (of grotere) projectjes in en rondom de woning. In dat soort gevallen is het heel belangrijk om een plan van aanpak op te stellen. En dit ook naar je buren te communiceren.

  Blijf praten!


  Als je nieuw bent in de buurt, is het belangrijk om jezelf direct voor te stellen aan je buren. Ook in wat grotere, en anoniemere, appartementencomplexen is het goed om te weten wie er naast je zit, en hoe je overlast voor hen kunt beperken. Omgekeerd kun je dan ook sneller een vriendelijke houding terugverwachten. Maak dus een praatje met je nieuwe buren en breng hen op de hoogte van je plannen. Geef aan wat je precies gaat doen, wat voor lawaai er waarschijnlijk bij komt kijken, en hoe lang het gaat duren. Geef ook aan op welke dagen je aan de slag gaat, en rond welke uren.

  De vriendelijke buurman


  Door je bouwwerkzaamheden met je buren te delen, voorkom je nare verrassingen. Het is ontzettend vervelend om in het weekend om 8 uur wakker te worden van een drilboor, en de thuissituatie van je buren telt natuurlijk ook mee. Misschien woont er wel een zzp’er naast je, die een groot deel van de tijd thuis werkt. Dan is die geluidsoverlast direct erg vervelend. Probeer dan ook samen een oplossing te bedenken. En doe ook een handreiking naar je buren. Als jij een paar weken aan het klussen gaat, is het geen verkeerd idee om misschien één of twee dagen per week vrij te houden. Dan hebben je buren ook een rustmoment. En als zij gaan verbouwen, zullen ze ook rekening houden met jou. Win-win, dus!

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Must Read

  spot_img