More
  HomeFinanceHoe bespaar je geld, 5 tips!

  Hoe bespaar je geld, 5 tips!

  Geld besparen en wat overhouden om bijvoorbeeld leuke dingen te doen of een financieel bluffertje op te bouwen. Het is iets wat iedereen doorgaans graag zou willen. Toch is het vaak lastig om wat geld over te houden of te besparen. Wij willen je graag een eindje op weg helpen met 5 bruikbare tips.

  Tip 1 Heb ik het echt nodig of kan ik er op een andere manier aankomen?

  Er zijn vaak van die aankopen waarbij je je eigenlijk eerst moet afvragen heb ik het echt nodig. Is het antwoord hierop echt volmondig ja. Dan moet je voor dat je het gaat kopen eerst eens even goed nadenken of je het vaak gaat gebruiken of niet.

  Misschien wil je iets aanschaffen wat je eigenlijk maar een of twee keer gaat gebruiken. In dat geval kan je eens rondvragen aan familie, vrienden, kennissen of buren of iemand het heeft en of je het mag lenen. Stel je hebt een kruiwagen nodig om wat zand voor je bestrating te vervoeren.

  Maar verder ga je het echt nooit gebruiken. In plaats van een kruiwagen aan te schaffen kan je ook vragen of je deze bij iemand kan en mag lenen. Dat bespaart een hoop geld.

  Tip 2 Neem heel je uitgavenpatroon eens een keer goed door

  Besparen en geld overhouden begint met in zicht krijgen van je uitgaven en of inkomsten. Neem dit even kritisch door en kijk er zo objectief mogelijk naar. Er komen vast wel dingen voorbij waarvan je denkt ik wist niet dat ik zoveel geld uitgaf aan…. Als je hier toch mee bezig bent kan je ook gelijk eens serieus kijken of je wellicht verzekeringen kan aanpassen (zodat je minder premie betaald) of abonnementen waar je toch weinig mee doet kan opzeggen. Heb je bijvoorbeeld al jaren een abonnement op een tijdschrift maar lees je ze eigenlijk nooit. Misschien is dit het moment om je lidmaatschap of abonnement op te zeggen.

  Tip 3 Waar kan ik het voor de goedkoopste prijs aanschaffen

  Je wil natuurlijk nooit ergens te veel voor betalen. Het liefst schaf je iets zo goedkoop mogelijk aan. Het kost je misschien wat tijd maar als je iets wil kopen ga dan altijd op zoek naar een winkel waar je het goedkoopst uit bent. Als je dit regelmatig doet kan je echt flink wat geld besparen.

  Tip 4 Probeer eens wat anders dan je gewend bent

  We hebben allemaal zo onze vaste gewoontes. Dit kan je breed zien zoals eten, wat voor soort vakantie of wat je het liefst in je vrije tijd doet. Wil je wat geld overhouden dan moet je eens wat anders proberen dan je gewend bent. Een voorbeeld hiervan is: Ben je bijvoorbeeld gewend om met vrienden uit te gaan eten en daarna bijvoorbeeld naar de bioscoop te gaan. Je kan er ook voor kiezen om zelf in de keuken te gaan staan je vrienden uit te nodigen en na het eten een leuk bordspel te gaan doen. Dan heb je ook een leuke avond maar je bent niet zoveel geld kwijt.

  Tip 5 Laat je niet verleiden

  Aan alle kanten worden we als consument verleid om maar van alles te kopen wat we blijkbaar nodig zouden hebben. Natuurlijk komt het regelmatig voor dat je dan toch iets aanschaft wat achteraf echt overbodig lijkt te zijn. Probeer je niet te laten verleiden voor al dit soort aankopen. Ook dat helpt om geld te besparen.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Must Read

  spot_img