More
  HomeEntertainmentEen buurtfeest hoe organiseer je dat?

  Een buurtfeest hoe organiseer je dat?

  Of je nu onlangs naar een nieuwe buurt bent verhuisd of er al jaren woont, het organiseren van een buurtfeest is een geweldige manier om je buren te leren kennen. Terwijl je met een team werkt om het te plannen, maak je nieuwe vrienden en leer je de mensen om je heen beter kennen. Het buurtfeest zelf zal helpen een gemeenschapsgevoel te creëren dat een verkoopargument kan worden wanneer je verhuist.

  Klaar om een ​​buurtfeest te organiseren voor jouw buurt? Het plannen van een geweldig buurtfeest is niet moeilijk, maar je zult enkele maanden nodig hebben om te beslissen over de reikwijdte, de benodigde vergunningen te verkrijgen en andere logistiek af te handelen. Deze stappen leiden je door het proces van het geven van een buurtfeest.

  Stel je buurtfeestteam samen


  Hoe goed je ook bent in het plannen van de verjaardagsfeestjes of familiebijeenkomsten van je kinderen, je kunt een buurtfeest niet in je eentje organiseren. Je hebt een team van helpers nodig. Afhankelijk van de grootte van je blokfeest heb je minimaal een aantal vrijwilligers nodig:

  Je kunt altijd meer vrijwilligers gebruiken. Naast het hebben van twee mensen die het buurtfeest promoten of het organiseren, kun je meerdere mensen hebben die verantwoordelijk zijn voor het verzamelen van handtekeningen als je ze nodig hebt om de vergunning te krijgen. Andere mogelijkheden zijn onder meer dat iemand de leiding heeft over het organiseren van kinderactiviteiten, een ander die een vaatje krijgt en een ander die de leiding heeft over live-entertainment.

  Als je al een paar van je buren kent, begin dan met hen te vragen of ze willen helpen. Plaats anders bordjes in de buurt waarin om vrijwilligers wordt gevraagd of, nog beter, ga van deur tot deur. Je zult op deze manier waarschijnlijk meer interesse wekken, omdat mensen je vragen kunnen stellen en je enthousiasme kunnen zien.

  Houd een eerste planningssessie voor je buurtfeest


  Zodra je je team hebt, plan je een vergadering om de logistiek van het blokfeest te bespreken en de werklast te verdelen. Start de vergadering door om ideeën te vragen. Moet er een thema zijn? Welk gebied zal het feest bestrijken? Alleen jouw straat of alle 75 woningen in jouw buurt? Ga je springkussens huren of alcohol schenken? Het kan een paar vergaderingen vergen om alle details glad te strijken, maar hoe meer je vooraf kunt bespreken, hoe beter.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Must Read

  spot_img